Що то за українець, який не любить ласувати картоплею. Варена, смажена, печена, по-грецьки, по-королівськи, по-закарпатськи, кремзлики, стиранка, піца, запіканка, голубці, крокети і картопляні котлети… Смачно, пальчики оближете! 5 жовтня учні 2-х класі святкували Свято картоплі.
Під час нього розповіли про історію цієї культури, загадки, конкурси, пісні та вірші про картоплю. Картоплю у нас називають "другим хлібом”. І це цілком справедливо. Зараз нам навіть важко уявити собі стіл без страв з картоплі. Треба багато часу, щоб перелічити, що можна приготувати з картоплі. Вона ніколи не приїдається, кажуть в народі, на кожен день, без неї важко уявити сучасну кухню. Поживний і смачний плід, захований в землі, що не раз впевнено витримував складні ситуації, заморський прибулець, переможно продовжує свій похід. Нині картопля розповсюджена в різних куточках земної кулі. Пасує вона хіба що перед своїм незнищеним ворогом – колорадським жуком. А так – шана і любов рослині повсюдна.
Загалом свято картоплі так захопило присутніх, що навіть ті, хто її затято не їв, змушені були змінити власні переконання. Адже не скуштувати таку смакоту — просто не можливо. |